Pleegzorgtijdschrift Mobiel 2

Opmaak 1Mobiel, tijdschrift voor pleegzorg, geeft  een ‘sneak preview’ van 18 x 18, pleegkinderen op de drempel, dat in juni verschijnt. Achttien pleegkinderen die op de drempel van volwassenheid staan, komen in het boek aan het woord. Jongens en meisjes met verschillende ervaringen en opvattingen vertellen vrijuit over hun leven tot nu toe en hun verwachtingen voor de toekomst. Fotograaf Ton Hendriks portretteerde de jongeren in hun eigen omgeving. Redactieleden van Mobiel en WAT?! interviewden hen, Joris Linssen schreef het voorwoord en Femmie Juffer schreef een hoofdstuk over identiteit, gehechtheid en veerkracht.

Het thema van de nieuwe Mobiel is ‘zelfbeeld’. Hoe kunnen pleegouders bijdragen aan een positief zelfbeeld van pleegkinderen?

En verder: tien redenen om te luisteren naar een pleegkind, omgaan met ADHD en een interview met Mariska Kramer over de herziene ‘Paraplu voor pleegouders’, een boek met onmisbare juridische kennis en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. www.mobiel-pleegzorg.nl