Over mij

Welkom op mijn website voor tekst en redactie. Mijn naam is Lindy Popma en ik ben freelance tekstschrijver, (hoofd)redacteur en gecertificeerd docent NT2. De woorden leren, opvoeden, bewegen, reizen, zorgen en ontmoeten lopen als een rode draad door mijn werk en leven.

Leren
Ik heb Taal- en Literatuurwetenschap gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Ook heb ik een eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands. Ik ben werkzaam geweest als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs en heb me daarna toegelegd op het schrijverschap. In 2018 heb ik de post-bacheloropleiding docent NT2 bij Fontys afgerond. Met veel plezier geef ik Nederlandse taallessen aan anderstaligen bij Voorwaartz in Breda.

Opvoeden
Als moeder van een puberdochter ben ik dagelijks bezig met opvoeding. Ook in mijn werk als hoofdredacteur van het pleegzorgtijdschrift BIJ ONS ben ik dit thema veelvuldig tegengekomen. Ik schrijf graag over opvoeding, omdat het een belangwekkend onderwerp is, dat ons allemaal persoonlijk aangaat.

Bewegen
Als freelance tekstschrijver is het belangrijk om flexibel te bewegen tussen de verschillende opdrachten en opdrachtgevers. Tegelijkertijd maakt die beweging het werk interessant en uitdagend.
In mijn vrije tijd blijf ik in beweging met flamencodansen en wandelen.

Reizen
Ik heb artikelen geschreven over mooie reizen die ik heb gemaakt. Van een bedevaart in de Andes tot een bezoek aan de Gouden Tempel van de Sikhs in India. Door het reizen kom ik in aanraking met verschillende culturen en het geeft me een open blik op de wereld. Ik maak ook graag journalistieke wandelingen dichtbij huis.

Zorgen
Samen met mijn man en dochter heb ik jarenlang weekendpleegzorg gedaan. Deze vorm van opvang geeft kinderen en/of hun ouders de gelegenheid om even tot rust te komen. Het is een steuntje in de rug voor andere mensen en een bron van inspiratie voor mezelf. Ook in mijn werk is pleegzorg een belangrijk thema. Ik ben een van de makers van het boek 18 x 18. Pleegkinderen op de drempel, heb meegewerkt aan de interactieve gids Mijn Andere Thuis en ben jarenlang hoofdredacteur geweest van het tijdschrift BIJ ONS.

Ontmoeten
Het mooie van mijn werk als tekstschrijver en NT2-docent is, dat ik op bijzondere plekken kom en veel verschillende mensen ontmoet. Ik luister naar hun verhalen en verwerk die met plezier in geschreven taal en in taallessen.

Ik kijk er naar uit om u te ontmoeten, niet alleen op deze website, maar ook in levenden lijve.

 

Lindy Popma de Taalklusvrouw
Back to Top